dinsdag, maart 15, 2005

Baby, the Stars shine bright

Gekleed gaan zoals in de hoogdagen van de rococo aan het hof van Versailles? Het spreekt ons bijzonder weinig aan, al hebben we veel respect voor de geschiedenis. Kostuumfilms kunnen de kritische filmliefhebber ook niet echt boeien, maar dit is een uitgesproken Westerse benadering. Vergis u niet, in Japan is het voorlopig nog een randverschijnsel, niet onbelangrijk, maar vooral uiterst reëel.

Wat in eerste instantie een vertoning van een wat bizarre film leek te zijn in het kader van het BIFFF, liet een heel actueel thema uit de Japanse samenleving zien. Kamikaze Girls, een film van Tetsuya Nakajima, is in dat opzicht al meer dan een aanrader. Je kan de smaakmakende trailer op de bovenstaande site bekijken.

Aziatische films maken gebruik van een zeer rijke beeldentaal en dat is in deze film niet minder. Zonder dogma’s krijg je alles behalve statisch beelden, soms op de rand van het kitscherige, maar vooral ver weg van het hyperkinetische MTV-beeld. Verfrissend!

Lees een diepgaande recensie waarin de context van deze film goed geplaatst wordt en laat vooral niet na om de links naar uiteenlopende (Japanse) sites te volgen. Click door naar de wondere wereld van Baby*the*Stars*shine bright !

2 reacties:

Blogger P. Leno zei...

De wondere wereld van de Japanse film gaat open voor u !
Interessante link.

16/03/05 15:17  
Blogger Luc zei...

De Japanse film was me niet onbekend, maar deze film zette me aan om even te gaan speuren.

Japan is hiermee met "stip" genoteerd in de lijst van te bezoeken landen!

16/03/05 21:22  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage