dinsdag, februari 15, 2005

There are always options

Ik ben het niet volmondig eens met sommige ‘posts’ op de site van Philippe, maar ik ben hem wel heel dankbaar. Sinds jaren heb ik een computer en telkens Bill Gates ons het paradijs beloofde, namen mijn vloektirades grotere proporties aan.
Eerst was er een banale 486 met Windows 3.11. Nadien een desktop van de tweede generatie met de versie 98. Toen die niet meer kon volgen, schafte ik me een zeer compact model aan met XP Home Edition. Wat vooruitgang heette, was doffe ellende. “Plug and Play” werd steevast “Plug and Pray”. De foutmeldingen haalden de top (“Kan uw document niet printen”, terwijl de printer de pagina vlekkeloos uitspuwde!). En als ik dan “Hulp” vroeg, was de eerste suggestie “ask a friend”!
Internet Explorer heb ik al jaren geleden aan de kant gezet. Ik opteer resoluut voor
Opera. Gratis, compacter en veel beter. Mails lees ik online en voor webmail raad ik u op zijn minst Lycos aan. Gratis en 5 MB kapaciteit, niet die armtierige 2 MB van Hotmail (Mircrosoft).

Sinds deze avond ben ik de fiere bezitter van een volledig installatiepakket van Linux Suse 9.0 Professional. Het zal u leren mij te behandelen als een volgzame idioot, B.G. !
U hoort nog van mij.

5 reacties:

Blogger Anneke zei...

Als ik beestjes met slechte bedoelingen heb binnengehaald bij het downloaden van OPERA, dan hoort ù nog van míj!
:-D

16/02/05 12:57  
Blogger Luc zei...

Beestjes, hoe bedoel je?
Nee, die Opera is een zegen, neem het van mij aan. Het is net alsof Word met Notepad vergelijken. Met Notepad kan je echt alles, dat is het verschil.

18/02/05 00:39  
Anonymous Maarten zei...

Linux? Sterkt, dat schijnt ook niet echt gemakkelijk te zijn.

Nog geen Firefox geprobeerd, trouwens?

19/02/05 12:45  
Blogger Luc zei...

Tja Maarten, wat "is" gemakkelijk! Met XP is het ook allemaal gemakkelijk op voorwaarde dat "het" werkt. Anders kan je ettelijke keren de boel herinstalleren. Dan kies ik liever voor oprecht moeilijk.
Firefox, nee. Ik weer alle risico's en blijf (voorlopig) trouw aan Opera.

21/02/05 15:08  
Anonymous maarten zei...

Vandaar dat ik aan de Mac ben, dat scheelt.

22/02/05 19:57  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage