Hotel Dalmacija in Mayen
Een extra dag in Duitsland, op zoek naar de Eiffel. We belanden na veel omwegen (het slapende Köningwinter, het pittoreske Linz en een korte boswandeling) in Mayen. Het is vrijdagavond en al vroeg donker. De familie Mikulic ontvangt ons met slavische gastvrijheid in hun hotel. We zijn wat moe van de gezonde lucht.
Rond 8 uur nestelen we ons aan tafel, kiezen resoluut voor de specialiteiten van het huis, verdrinken de regen en de kou met een smaakvolle wijn. Boeket van woudvruchten en een lichte tong van jonge berken. We reizen om het alledaagse te overstijgen en dat lukt bijzonder goed. De locale en exotische ‘spirituösen’ staan aan 1,60 euro geprijsd. We mengen Italiaanse amandellikeur en Grappa met Kroatische kruidendranken en schnaps. We genieten van verse flensjes met ijs, rijkelijke overgoten met warme chocoladesaus. We slapen zacht en dromen van lichtflitsen en sneeuwstormen en een goed gevulde ontbijttafel. Reizen doen we om te onthouden en het vooral nooit meer af te leren.
Rond 8 uur nestelen we ons aan tafel, kiezen resoluut voor de specialiteiten van het huis, verdrinken de regen en de kou met een smaakvolle wijn. Boeket van woudvruchten en een lichte tong van jonge berken. We reizen om het alledaagse te overstijgen en dat lukt bijzonder goed. De locale en exotische ‘spirituösen’ staan aan 1,60 euro geprijsd. We mengen Italiaanse amandellikeur en Grappa met Kroatische kruidendranken en schnaps. We genieten van verse flensjes met ijs, rijkelijke overgoten met warme chocoladesaus. We slapen zacht en dromen van lichtflitsen en sneeuwstormen en een goed gevulde ontbijttafel. Reizen doen we om te onthouden en het vooral nooit meer af te leren.
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage