dinsdag, december 14, 2004

Cirque Royal

Het beloofde een avondvullend programma te worden, die 8ste december in het Koninklijk Circus (Brussel), en dat werd het ook. Tot even na middernacht kregen de aanwezigen achtereenvolgens David Poe, Sioen en Ed Harcourt geserveerd.
Poe’s heerlijke melodieën gingen een beetje verloren in het rumoer, Sioen mistte de context door alsmaar in het Frans te willen praten en bleef amper 3 nummers boeiend.
De avond ging van zeer ingetogen naar soms iets te uitbundig.
Harcourt’s stem was niet optimaal, er was teveel drank in de jonge man. Maar ondanks dat was er sprake van een meer dan gezond rock’n’roll gehalte. Bovendien kon hij rekenen op een stevige band die alles in goede banen leidde. Ed Harcourt behoort voorlopig nog niet tot de top van singer-songwriters, maar hij helpt wel om de donkerste periode van het jaar door te komen.

3 reacties:

Blogger Inge zei...

Sioen was ronduit slecht, niet enkel door zijn Frans, maar vooral door zijn bombastische arrangementen -- vooral de storende van pathos overlopende viool!

Harcourt begon sterk, vond ik. Maar had beter een kortere set gespeeld. Want na een uurtje had ik het wel gehad.

En iemand die stoer verklaart dronken te zijn, maar dan amper 2 spaarzame slokken van zijn meegebrachte whiskey drinkt en zich voor de rest heel composed gedraagt. Dat is geen RnR, dat is puberale pose. Bah.

15/12/04 12:22  
Blogger Sebastian Knight zei...

Ik sluit me volledig bij Inge aan. Een van de allerbeste concerten kwam dit jaar van de Canadees Hayden, die zijn schuchtere liedjes op gitaar en piano afwisselde met hilarische uitwijdingen vol zelfspot en tongue-in-cheek humor.
Ik vertelde hem dat ik al tien jaar fan van hem was ('I was still a teenager back then') en dat het de eerste keer was dat ik hem kon zien. "Thank you for waiting ten years. That's touching."

Harcourt komt niet tot aan de enkels van Hayden.

15/12/04 18:04  
Blogger P. Leno zei...

Ik vond Harcourt ook ontgoochelend. Drie goeie
songs, hoop en al. En dan dat kappen op de "concurrentie" zoals Interpol of Kings of Leon.
Dat is helemaal uncool.
Harcourt is een poseur

15/12/04 21:38  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage