woensdag, november 17, 2004

Ode aan Robin Proper-Sheppard

Robin is een man naar mijn hart: zeer gemoedelijk en uiterst joviaal. Een Engelsman die eruit ziet als 13 in een dozijn, en dan toch weer niet. Gisterenavond in de AB (Ancien Belgique) kreeg hij het onvoorwaardelijk enthousiasme van een bijna uitverkochte zaal (goed voor 2000 man!). De Marokkanen die kaarten op straat verkochten, waren beter eens binnen gaan zien. Helaas kan je geen muntthee bestellen aan de toog.

De set die Sophia bracht was gelijkaardig aan die van enkele dagen voorheen (Gebaude 9 te Keulen 11/11/2004). Voor mij was het dan ook een aangename vorm van herkenning. Maar België, en Brussel in bijzonder, zijn hem genegen. 3 jaar geleden was het vallen of opstaan; ‘De Nachten’ hebben hem (en ons) gered! Sla die bijzondere CD onmiddellijk in.

Ik heb nadien mijn nummer 2471 van de op 3000 exemplaren uitgegeven “Collections : One” laten signeren en die krijgt een ereplaats. “Oh yeah, Köln was more rock’n’roll, but tonight was great” liet Robin zich nog ontvallen.
“Let’s not talk about alcohol consumption, let’s just drink” waren zijn niet mis te verstane woorden.
Of wat dacht je van “Every time I fall in love, I feel so depressed”. De muziek gaat door merg en been en laat diepe sporen na, maar heelt ongelooflijk goed. Met een echt stringkwartet kreeg de muziek nog een extra dimensie, ik kan het niet echt uitleggen, helaas.
Ga maar eens naar de site
http://www.sophia-music.com/ en geniet onbeperkt.

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Beste Luc,

U dwaalt. Robin PS is geen Engelsman, maar een Amerikaan. Een Californier nog wel, van San Diego.
Zelfde cool als Steve Wynn, die andere legendarische gitaarrocker. Want Robin Propper-Sheppard heeft een legendarisch verleden, bij the God Machine.
Hij is een groot talent, maakt zowat op zijn eentje de brug tussen lo-fi en gitaarrock. Faut le faire.

Peul

3/12/2004, 00:00  
Blogger wouter zei...

Of WWW.SOPHIAMUSIC.NET als je een site wil die up-to-date is.

11/08/2005, 10:02  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage