maandag, september 05, 2005

Feeërieke avonden

Die feeërieke avonden in het Brusselse Warandepark zijn voorbij. Het is één deel van een bescheiden festival dat ooit van start ging onder de naam “boterhammen in het park”. Enkele jaren later werd het verjaagd uit het park, maar sinds kort kan het een week lang deze unieke locatie inpalmen. De Feeërieën werden toegevoegd en zijn allesbehalve een holle woordspeling. De onlangs gerestaureerde kiosk was het centrum van 5 avonden muzikaal “sprookjestoneel”.

Het Warandepark is een heel bijzonder park, het grondplan vormt nog steeds de basis van allerlei speculaties. Het bekendste beeld van het park was dat tijdens het avondjournaal, als één of andere premier van dit land het parlement toesprak met de woorden: “ik ga naar de koning!”. Toen kregen we een flits van het park te zien.

Elke binnen- of buitenlandse toerist hoort hier even langs te komen. De vormgeving is heel zuiver, de sfeer is authentiek en het park heeft een grote gebruikswaarde. Bovendien is het rijkelijk verbonden met geschiedenis van deze stad en dit land. Tenslotte is het park in alle seizoenen aantrekkelijk.

2 reacties:

Blogger P. Leno zei...

Ik heb die boterhammen in het park en het park zelf eigenlijk nooit leuk gevonden. Vond het artificieel. Daar lopen ook te veel typische bedienden en mensen in maatpak rond. Maar de feeerieen zijn erin geslaagd mij dit park in een nieuw (avond)licht te zien : knap en sfeervol verlicht en een tof (urban) publiek. Chapeau voor deze organisatie. C'est vraiment cool !

6/09/05 17:15  
Blogger Luc zei...

De boterhammen en dus ook de pendelaars heb ik altijd moeten missen. Geen getreur.

6/09/05 19:02  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage