vrijdag, juni 16, 2006

Terugblikken (9) – Overleven in Birma“Momo Francophone” en zijn kompaan sleutelen even aan de motor. Binnen een paar minuten is het euvel (tijdelijk) van de baan en rijden we weer. Hun humeur is nooit onder nul gezakt.

In Mandalay en omstreken rijden er nog duizenden van dit type (een Mazda) rond. Tijdens de Japanse invasie werden ze gebruikt als bevoorradingsvoertuig, naderhand werden ze achtergelaten en nu doen ze dienst als taxi. De straatwaarde van zo’n lilliput-pick-up ligt rond de 2.500$.Bij elke tempel in de vlakte van Bagan staat wel één souvenierverkoopster. Er is er geen ontkomen aan; ze zetten hun beste Engels en natuurlijke charmes in! Eén blik op de gelakte bamboepotjes, het fraaie aardewerk of de kleurrijke postkaarten is onherroepelijk. Verkopen en kopen zal er gedaan worden. Vaak namen de onderhandelingen wel een kwartier in beslag, maar hun glimlach verdween nooit.

Merk de thanaka, een soort make-up, op aan de wang van het verkoopstertje. Op latere leeftijd is het niet ongebruikelijk dat ze een cheroot, een handgedraaide, verse sigaar, rookt.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage