zondag, september 18, 2005

Een dagje 'gratis' Brussel

Vandaag was het (alweer) de jaarlijkse ‘autoluwe’ zondag. In Brussel werd het stadscentrum van 9 tot en met 19 uur afgesloten voor alle autoverkeer. Taxi’s, die het dagelijkse verkeer terroriseren kregen geen verbod, maar moesten zich houden aan de opgelegde maximumsnelheid van 30 km/u.
Opdat u zich toch naar alle uithoeken van de hoofdstad zou kunnen begeven, zorgde de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) voor gratis vervoer. Raadpleeg deze weblocatie om hun visie te lezen, maar weet dat ‘gratisallesbehalve gratis is. U leest het daar niet, maar deze maatschappij betaalde uit eigen kas 120.000 euro om U en de anderen ‘gratis’ te vervoeren. En wie zorgde ervoor dat die maatschappij dat geld heeft? Juist, wij (en u)! Denk daar even aan als u zich vandaag ‘gratis’ verplaatste in onze hoofdstad.

Toemaatje: Als u even doorklikt naar de weblocatie van MIVB, zal U eerst moeten instemmen met het verbod om een link te leggen naar hun weblocatie, tenzij je dat aanvraagt. Ik vulde het desbetreffende aanvraagformulier tot tweemaal toe volledig in, maar ontving tot op heden geen antwoord...

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage