zondag, mei 08, 2005

Holebi's kijken

Al voor de 10de keer paradeerde een bonte verzameling holebi’s doorheen het centrum van Brussel. De thermometer wees amper 12 graden aan en toch trotseerden jonge heren deze barre koude met ontbloot bovenlijf. Met de regenboogvlag als symbool werd het een kleurrijke vertoning. Meer dan 15.000 deelnemers manifesteerden op beschaafde, maar ludieke wijze hun anderszijn. Door de luidsprekers klonk loeiharde muziek, in stilte werden eisen geformuleerd.

Wat vind jij hiervan?” vraagt een kerel met bandrecorder en microfoon me. Toch weer niet die geluiden van de stad! Ik kom niet tot een zinnig antwoord en na een tweede vraag, die me niet bijgebleven is, wordt het gesprek verbroken. Veel later bedenk ik me dat ik heel negatief had kunnen antwoorden om te zien hoe hij hierop zou reageren. Maar hoe, dat ben ik ook alweer vergeten. Morgen is het opnieuw maandag, werkdag, en tegen dan zullen ze het allemaal vergeten zijn.

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Luc,
vu de l'intérieur la Gay Pride c'est génial ... une journée rien qu'à toi durant laquelle tu te sens libre de faire ce qu'il te plait sans être jugé!

9/05/2005 11:44  
Blogger Luc zei...

En ook daar heb ik niets op te zeggen, in de meest positieve zin, want ik was maar een toeschouwer. Ik stond aan de zijlijn en (ver)oordeelde niet.

9/05/2005 23:21  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage