maandag, maart 28, 2005

Zomertijd

De nacht van zaterdag op zondag was het weer zover, de lente kwam met het zomeruur nog een stukje dichterbij. Trouwens, we hanteren het woord “zomeruur” verkeerd, het moet “zomertijd” zijn. Volg bovenstaande link om het nooit meer te vergeten.

Hiermee is de afschaffing/behoud van de zomertijd weer (tijdelijk) actueel. Een “poll” van De Standaard brengt niet veel meer aan het licht, behalve dat iets meer dan de helft van de deelnemers de afschaffing van de zomertijd verkiest.
Waarmee “polls” bewijzen dat ze ten eerste totaal nutteloos zijn en ten tweede geen democratische oplossing kunnen bieden. Want zelf dankzij die minieme meerderheid, kan het toch niet democratisch zijn dat je iets minder dan de helft van de bevolking opzadelt met een beslissing die ze niet delen.

Wat heb ik hieraan toe te voegen?
Stop met dat gekanker en geniet van de avonden!

5 reacties:

Blogger Ann zei...

Buiten het feit dat ik het moment supreme van Pasen heb gemist, namelijk het eitjesrapen, omdat ik een uur te laat was op de familiebrunch, vind ik dat zomeruur zo slecht nog niet. Ik geniet namelijk al van de lange avonden...

28/03/2005, 19:42  
Blogger Ann zei...

test

29/03/2005, 09:34  
Blogger Luc zei...

Alvast deze nuttige toevoeging:

Het idee van een zomeruur komt van de Amerikaan Benjamin Franklin. Hij schreef in 1784 een artikel over hoe we efficiënter gebruik kunnen maken van het daglicht. Zijn artikel had een ironische toon en beschreef hoe de Parijzenaars niet voor de middag uit hun bed geraakten.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog voerden de Duitsers het zomeruur in in de gebieden onder hun controle, waaronder dus ook ons land. Groot-Brittannië volgde.

Na de oliecrisis in de jaren 70 dook het idee weer op en in 1977 voerde West-Europa het zomeruur weer in. Lange tijd gebeurde de overschakeling in de Verenigde Staten en Europa op verschillende momenten.

Sinds 1998 is er een vast tijdstip binnen de Europese Unie: zomeruur vanaf de laatste zondag van maart, winteruur vanaf de laatste zondag van oktober. De VS hanteert hetzelfde winteruur, maar schakelt een week later dan wij over op het zomeruur.

Bron: www.niburu.nl

29/03/2005, 20:05  
Anonymous Anoniem zei...

Op je site is het altijd zo donker,Luc. Moet je het zomer'uur' ook niet toepassen op je blog?

Hans uit Holland

30/03/2005, 02:04  
Blogger Luc zei...

Als het buiten nog licht is, hoor je geen blogs te lezen, Hans. Dan moet je op het terras zitten en biertjes drinken. Het zomer'uur' is pas na zonsondergang van toepassing op deze blog, dan geven de witte letters licht!

31/03/2005, 00:04  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage