maandag, oktober 18, 2004

Gezonde voeding vind ik het belangrijkste...

... of alweer een nietszeggend citaat uit de redactionele bijdragen tussen de personeelsadvertenties van de weekendkrant.
De gekende clichés stapelen zich nog verder op. De heer in kwestie is ook nog wijnliefhebber, het type dat na 10 uur 's avonds van zichzelf vindt dat het tijd is voor een glaasje wijn. Onder vrienden en collega's heeft hij het steevast over 'nieuwe wereldwijnen', 'boeket', 'de herkenbare smaak van rijpend fruit', 'afdronk', 'de onovertroffen cabernet sauvignon' en 'kwaliteitswijn'. De amateur-oenoloog meet zich met zijn rivalen. Hij durft al eens wijn kopen in de Aldi, maar het is niet zijn vak. Als liefhebber kan hij niet verantwoordelijk gesteld worden voor miskopen of minderwaardige adviezen. In het dagelijkse leven is hij uiteraard manager.

Zijn 'mobieltje' is om de 2 jaar aan vervanging toe , kwestie van de nieuwste technologie op de voet te kunnen volgen. Zijn electronische agenda heeft hij altijd op zak. Hij kan niet functioneren zonder ogenblikkelijk de hand te kunnen leggen op zijn levensnoodzakelijke 'contacten'.
Taken worden zorgvuldig geregistreerd in zijn 'to-do-lijstjes'. Stiekem houdt hij er ook een lijstje van de beste wijnen in een categorie "prijs/kwaliteit" op na. Met een dikke duitser onder zijn kont rijdt hij vrijdagavond huiswaarts, klaar voor het weekend.

Morgen is het alweer maandag en dan geldt het credo 'gezonde voeding vind ik het belangrijkste'. Ik sla de bladzijde om en in gedachten beschilder ik een metersbrede spandoek met de woorden "Schaf de managers af!".

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage