dinsdag, maart 27, 2007

Twee geslaagde avonden op rij

Soms moet je een waardevolle tip onbevooroordeeld durven aannemen en het enthoesiasme van de tipgever kunnen delen. Dat laatste is me helemaal niet vreemd, want in uitzonderlijke gevallen zijn de rollen omgekeerd en moet de tipgever me intomen.
Dat het twee veelbelovende muziekavonden zouden worden, stond al een tijdje in de sterren geschreven. Noch Bonnie ‘Prince’ Billy, noch Andrew Bird ontgoochelden, al had Bird wel wat langer mogen spelen. Die speelduur stond natuurlijk in schril contrast met de vorige avond, waar die éne man op het podium niet geneigd was om er snel mee op te houden.
Bonnie ‘Prince’ Billy vulde probleemloos de grote zaal van de Ancienne Belgique, terwijl zijn platen voor een groot publiek niet de meest toegankelijke zijn. Maar die avond slaagde hij er wonderwel in om communicatief en vrolijk te zijn. Andrew Bird bevestigde in de Botanique zijn kunde op viool en gitaar. Hij slaagde er zelf in om de viool als een gitaar te bespelen, en hoe!
Wat beide heren gemeen hebben, is de durf en behendigheid om op optredens niet klakkeloos de studioversie van hun muziek te brengen én hun ambachtelijke manier van musiceren. Dat delen ze wellicht uit het verleden, want Bird speelde ooit mee op platen van Bonnie.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage