woensdag, november 30, 2005

Because the sky turned from gray into blue

Geboren worden op Hawaï kan nefast zijn en de woorden “I once fell in love with you just…” horen, fluisterend, voor de bovenstaande titel.

Gezeten in één van de rode fauteuils op de parterre van de Leuvense Schouwburg op een koude bijna-winteravond was het schouwspel bijzonder hartverwarmend. De zusjes Sierra Rose en Bianca Leilani werden op het podium vergezeld van één blanke en één zwarte rapster. Op de achtergrond werd een grofkorrelige assemblage van bevroren en bewegende beelden geprojecteerd. De belichting was onmiskenbaar gloeiend rood en de navel al te vaak onontkomelijk bloot.

Balancerend tussen een sprookjeswereld (witte paarden, prinsen, regenbogen…) en de keiharde realiteit. Ze speelden bijna integraal alle nummers uit hun recentste worp “Noah’s Ark” en dat klonk nog sterker dan “La maison de mon rève”, hoewel dat toen ook al meesterlijk was. In de kombinatie van akoestische instrumenten en electronica zijn ze wellicht niet uniek, maar ze doen het meer dan voortreffelijk. En de locatie was meer dan een toevalstreffer.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage