zondag, januari 16, 2005

Estafette

Zij vraagt mij het stokje op te nemen en de estafette verder te zetten, bitter en puur! Ikzelf zie me niet als 'bitter', maar dat leidt ze af uit mijn voorkeur voor het echte spul (zie PCC). Daarentegen ben ik wel 'puur', uit één stuk, echt, constructief, …en dus neem het stokje met veel genoegen op.

Hier gaan we dan:

1. Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer ?

Nul! Voor mezelf effectief "nul(l)", niks dus. Een deskundige zal wellicht een paar verlorengelopen megabits vinden, maar die zijn echt verwaarloosbaar. Het betreft enkele mp3's die ondertussen op degelijk materiaal aangeschaft werden.

2. Wat is je laatst gekochte cd ?

Ik kocht er laatst in de Fnac van Valencia 7! Ik had er een tijdje 12 in mijn handen, maar de redelijkheid gebood me afstand te doen van een aantal (oa. The Cure – Boys don’t cry).

Ik kocht :

- Elliott SmithEither/Or (indrukwekkend zonder meer!)
- Elliott Murphy12 (ik had die ooit gekopieerd, maar bleek na enige tijd onbeluisterbaar/ongenietbaar te zijn, dus maar vervangen door een “echt” exemplaar)
- Elliot MurphySoul Surfing (kon ik echt niet laten liggen voor 5,95 €)
- The Go-Betweens16 Lane Lovers (een heruitgave van de oorspronkelijk in 1988 uitgebrachte cd met heel veel extra’s)
- Black Box RecorderPassionoia (subtiele/sublieme popmuziek anno 2003)
- WilcoBeing There (een beetje een gok, maar terug thuis bevestigde S.K. dat het hun meesterwerk is)
- Teenage Fanclub - Four Thousand Seven Hundred and Sixty-Six Seconds (omdat ik weiger "oud" te worden) *

3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voor je dit bericht las ?

"Sicily (Tropic of Separation)" van Elliott Murphy op "12". Hoe pijnlijk de tekst, het doet me terugdenken aan een zalige vakantie op dat eiland, 3 jaar geleden, met een Etna in volle actie. Voorheen waren "16 Lane Lovers" (integraal) en "Fevers and Mirrors" van Bright Eyes **(meervuldige beluistering, in bijzonder "When a curious girl realizes she is under glass" en "Haligh, haligh, a lie, haligh") de revue gepasseerd.

4. Geef 4 nummers door die je heel vaak beluistert of die veel voor je betekenen?

Eerder een verscheurende keuze dan een onmogelijke opdracht. Na een minutenlange overpeinzing hou ik het op deze "beperkende" selectie:

- "Slip Away" – Laurie Anderson (moeilijk deze "dame" met 1 nummer te vatten, maar dit is alvast een goede tip uit "Life on a string")
- "The Figurehead" – The Cure (steevast het laatste nummer van een nachtelijke sessie 'goede' muziek, alleen of met vrienden, uit "Pornography")
- "Each man kills the thing he loves" – Gavin Friday and The Man Seezer (er bestaan geen woorden om de relevantie van dat nummer te verwoorden)
- "Throwing Fire at the Sun" – Heather Nova (wellicht pijnig ik Anneke hiermee, maar het blijft textueel een hoogtepunt van deze dame. Bovendien inspireerden de 'oranges' voor een tijdelijke installatie en verwijzen zonder omwegen naar Jeanette Winterson).

5. Aan welke 3 personen geef jij het stokje door en waarom?

In eerste instantie aan metgezel, reisgenoot en vriend S.K. Hij kan/zal ervoor zorgen dat dit nog een andere richting uitgaat.
Op gelijke voet gevolgd door Jeroen, eveneens metgezel, reisgenoot en vriend, die ondanks het ontbreken van een weblog daar toch iets zinnigs mee kan uitvoeren.
En tenslotte Kristin, verweg in Arusha (Tanzania), in de hoop dat zij voor enorm veel "couleur locale" kan zorgen en de dingen in een andere context plaatst. Doe uw ding (alle 3) hier of elders!


* ik weiger "oud" te worden (I'm only 21), ook al staat er morgen een 'onomkeerbare' dag voor de spreekwoordelijke deur (enkel in deze context). Om de pijn te verzachten, zit ik morgenavond om 20 uur in "La Casa Mia" (Vlaamsesteenweg – Brussel), met enkele goede vrienden aan tafel. Ieder betaalt voor eigen spijs, ik trakteer met drank. Een bordje bijzetten is geen probleem...

** Lees in een volgende "post" meer over Bright Eyes...

7 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

Agendapunt opgenomen in mentale agenda. Zullen wel een oplossing vinden inzake het ontbreken van een blog...

jeroen.

17/01/2005, 11:28  
Blogger Ann zei...

Laat het je smaken!

17/01/2005, 23:48  
Blogger Luc zei...

@ Anneke: het heeft gesmaakt! en het was op de koop toe nog bijzonder aangenaam, met 6 mannen aan tafel...

19/01/2005, 22:06  
Anonymous Anoniem zei...

Ongelofelijk he. Voor ik naar Arusha kwam had ik Luc amper twee keer gezien, en ondertussen neem ik al deel aan een estafette samen met hem! Couleur locale in een andere context? Hier gaan we!

1. Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer ?

2,5 dagen, staat er onderaan het programma vermeld. Ik vind het zo een grappige manier om de grootte van muziekbestanden uit te drukken, dat ik het ook hier gebruik. Wie haalt het in zijn hoofd om twee en een halve dag aan een stuk naar muziek te luisteren?
Ik geef wel toe dat die digitale muziekbestanden superhandig zijn als je in Afrika vertoeft.

2. Wat is je laatst gekochte cd ?

Het is eerlijk gezegd lang geleden dat we CDs hebben gekocht, om de evidente reden dat de aanvoer van goede muziek in Afrika niet echt zeer groot is. De laatste CD voor we naar Afrika vertrokken dan maar. Een collega gaf me als afscheidscadeau, in den Brusselsen Dada, een prachtige CD mee: Caetano Veloso, the definitive collection. Heerlijke Braziliaanse muziek, die me doet terugdenken aan mijn studententijd van zes maanden in Portugal. Met dank aan Edo, de sympathieke collega, die ondertussen nog steeds collega is, maar dan in dat prachtige Brazilië.

3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voor je dit bericht las ?

Ik zat achter de computer op het kantoor van Acist, één van de Tanzaniaanse organisaties aan wie ik advies verleen, toen ik dit bericht las. Acist heeft net een nieuw kantoor, een huis dat gekneld zit tussen twee lokale Tanzaniaanse barretjes/restaurants. Terwijl ik dit bericht las werd ik overspoeld door de muziek vanuit de lokale bars... Vraag me niet naar de titel van het nummer dat ze toen speelden, ik zou het echt niet weten. Wat ik wel weet, is dat het favoriete Tanzaniaanse muziekgenre op dat moment werd gespeeld, laat het me benoemen als 'lichtreligieuse muziek', een aanbidding van Jezus of God waarbij je al gauw gezette dansende Afrikaanse mama's voor de geest kan halen...Om het plaatje compleet te maken moet je ook nog de geur van de restaurantkeukens rond het middaguur inbeelden: rijst, bonen, kip, chapati's, ugali etc

4. Geef 4 nummers door die je heel vaak beluistert of die veel voor je betekenen?

Een greep van wat er direct in me opkomt:
- Alles van die CD van Caetano Veloso wordt hier grijs gedraaid
- Bram Vermeulen! Eén nummer kiezen is echt niet eenvoudig. Als ik dan toch moet kiezen, gaat de voorkeur misschien wel uit naar Marleentje, omwille van mijn passie voor mensen met een handicap
- 'Come on Eileen', laat het me houden op puur jeugdsentiment en een gezamenlijke passie met mijn broers
- Buena vista Social club is zeker en vast het meest gespeelde van deze computer. Deze keer kan ik echt geen titel uitkiezen!

5. Het stokje doorgeven ga ik aan me voorbij laten gaan, omdat ik geen andere Bloggers ken!

Groetjes
Kristin

21/01/2005, 17:39  
Anonymous Anoniem zei...

Gelukkige verjaardag!
Kristin en Dominiek

21/01/2005, 17:41  
Blogger Luc zei...

Bedankt Kristin, bedankt Dominiek.

22/01/2005, 14:28  
Anonymous Anoniem zei...

Mooie aankopen !
Van Black Box Recorder kan ik je ook hun eerste 2 cd's aanraden, "England made me" en "The facts of life", voor zover je die nog niet hebt natuurlijk, en het volledige oeuvre van Luke Haines' vroegere groep, The Auteurs (4 cd's), tekstueel even scherp als BBR, maar muzikaal een stuk steviger (ergens tussen new wave en glam rock).
Sebastian heeft in het ter ziele gegane "Minneapolis" op de vroegere FmBrussel eens verklaard dat Luke Haines de beste Britse songschrijver is van de laatste 15 jaar (hij heeft ook nog een boeiende solo-cd, "The Oliver Twist manifesto", een soundtrack en de concept-cd "Baader Meinhof" op zijn actief) en daar ben ik het volkomen mee eens.

Le Chevalier d'Eon

24/01/2005, 13:06  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage