woensdag, april 18, 2007

Fear Yourself *

Het optreden van Daniel Johnston kan ik enkel met zijn eigen woorden én die van een echte kenner neerschrijven. De eerste is een man van 46 die wars van alle conventies muziek maakt die blijft ontroeren, de tweede is iets jonger en daagt overal op (hij zag destijds nog Johnny Cash live).

Johnston is een cultfiguur sinds hij begin de jaren 90 door Kurt Cobain zijn verdiende plaats op de wereldkaart kreeg. Maar hij is ook behoorlijk ziek. Een nota bij het programma van de AB maakte gewag van een optreden van maximum 35 à 40 minuten. Johnston was wellicht in zeer goede conditie want hij hield het pas na drie sets en een korte bisronde (alles samen goed voor 75 minuten) definitief voor bekeken.

In onze nationale competitie (Idool, Humo’s Rock Rally,…) zou hij niet eens de preselecties halen. Gelukkig ligt dat niet aan hemzelf, maar aan de juries die gevoelloos zijn. Dat laatste kan je de kenner niet verwijten, want hij concludeerde na afloop dat het zo mooi was omdat Johnston blijft geloven in het goede en in bijzonder in de liefde. Lees de onderstaande songtekst om uw laatste twijfel definitief over boord te gooien.

True love will find you in the end
You'll find out just who was your friend
Don’t be sad, I know you will,
But don’t give up until
True love finds you in the end.

This is a promise with a catch
Only if you're looking will it find you
‘Cause true love is searching too
But how can it recognize you
Unless you step out into the light?
But don’t give up until
True love finds you in the end.

Uitvoerige verslagen (met beelden) kan u nalezen op goformusic en digg.

* Fear Yourself heet een CD van Daniel Johnston die ik u tenzeerste kan aanbevelen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage