dinsdag, november 01, 2005

De Wetten # 3

De wet van de zinloze mededeling

Bijna schaamteloos zijn de berichten en mededelingen die je ongewenst hoort of leest. Onder de noemer van het algemeen nut hebben ze niets anders tot doel dan elke weldenkende mens, bewust, te misleiden. Te voorbarig fixeren we ons op de boodschap (hoewel die inhoudelijk bijzonder vaag is) en negeren de mishandeling van ‘het openbaar nut’ of ‘de goede gang van zaken’. Om nog te zwijgen over uw en mijn veiligheid die ten pas en onpas aangewend worden om ons van hun goede intenties te overtuigen!

In het onderstaande bericht leest u alvast een staaltje van de meest zinloze mededeling tot op heden. Niet alleen de wijze waarop deze boodschap overgebracht wordt, maar vooral de inhoud is pure onzin.

De grootte van de verpakking is ongewijzigd. Een onoplettende gebruiker kan met moeite achterhalen dat er 1 sigaret minder in het pakje zit, tenzij die het natelt. Bovendien is de prijs nominaal gestegen met meer dan 22 eurocent en wordt de consument in de maling genomen terwijl die ter goeder trouw denkt dat het om hooguit 5 eurocent gaat. Voorheen kostte hetzelfde pakje 4,45 € (weliswaar voor 25 sigaretten). Ten slotte neemt de producent een aardig loopje met de werkelijkheid want hij biedt ook pakjes van 20 sigaretten aan. Wie zijn die ***** rokers die erom vroegen bedrogen te worden?

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage