donderdag, mei 10, 2007

Opwaardering

Goedbedoelde wijkcontracten, kleine stedenbouwkundige ingrepen en geëngageerd buurtwerk ten spijt is er helaas maar één parameter die doorslaggevend is in de opwaardering van achtergestelde buurten; de handel. De afgelopen vijf jaren was het vooral de wildgroei aan nachtwinkels, gsm-boetieken, tweedehandszaken in informatica-hardware en theehuizen met een vzw-statuut. De reguliere handelszaken bleven beperkt tot de obligate bakker en beenhouwer en inlandse bankfilialen waren hier niet te vinden.

Een 10-tal dagen geleden opende op het pleintje om de hoek een Carrefour Express. Hoewel het veeleer een veredelde buurtwinkel is, zet het vertrouwde logo op de gevel een kentering in. Deze wijk (Anneessens) maakt een inhaalbeweging mee.

Ook in de Noordwijk komt er binnenkort verandering. Aan de renovatie van de verbindingstunnel tussen het Rogierplein en Sint-Joost-ten-Node wordt de laatste hand gelegd en naast de voorziene luxe-handelszaken voor mannen, zal er ook een klein warenhuis (Delhaize) zijn onderkomen vinden. Het blijft echter nog de vraag of de armste gemeente van het land hiermee gediend is. Het is alvast een goede poging om de pendelaar en de kooplustigen naar de exotische Brabantstraat te lokken, hoewel die misschien meer oog zullen hebben voor het absurde karakter van de Aarschotstraat (in die aanpalende gemeente).

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage