dinsdag, juni 12, 2007

Pessimisme

In de week voor de verkiezingen verscheen in Brussel deze Week, onder de titel “Het gezicht van de wereld heet onrechtvaardigheid”, een interview met José Saramago.

Hij liet geen enkele kans onbenut om zijn pessimisme over onze democratie op een volle pagina toe te lichten. “In een tijd dat geen enkel onderwerp meer taboe is, is het onbegrijpelijk dat men niet wil discussiëren over het begrip democratie”.
Samengevat meent hij dat onze democratie enkel ten dienste staat van het kapitalisme en dat macht de enige beweegreden is van onze politici. Van een 85-jarige overtuigde communist verwacht je ook niets anders.
In zijn optimale vorm zou een arme man aan het hoofd van onze democratie moeten staan, want de meerderheid is arm. De enige partij die dit tijdens de campagne verwoordde, waren de socialisten met hun slogan “we zijn pas rijk als niemand arm is”! Dat was eens wat anders dan die holle slogans omtrent veiligheid.

De stemmen zijn ondertussen geteld en blijkbaar is deze boodschap een groot deel van de kiezers totaal ontgaan. Van de resultaten wordt je allerminst vrolijk!

3 reacties:

Anonymous jwl zei...

Het is ook overal hetzelfde!

13/06/07 08:06  
Anonymous Anoniem zei...

Luc, een klein tikfoutje: ik denk dat het Saramago is. Voor de mensen die een van zijn zeer verdienstelijke boeken willen opzoeken en lezen.

De socialisten hebben 19 jaar in de regering gezeten, dacht ik. De vraag is of dat veel heeft uitgehaald voor de armen?
Just my two cents... :-)

Jeroen.

14/06/07 14:15  
Blogger Luc zei...

@ Jeroen:
Tikfoutje is verbeterd.
Die socialisten staan al lang niet meer voor hun oorspronkelijke idealen, laat staan de arme werkmens.

15/06/07 17:31  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage