donderdag, februari 16, 2006

Geen respect?(!)

Toen afgelopen najaar in de buitenwijken van Parijs auto’s in vlammen opgingen, had niemand het over ‘respect’. Iedereen wist dat de daders doelloze, allochtone jongeren waren die zichzelf als tweederangsburgers aanzagen. Hun eigen gemeenschap heeft het niet eens nodig geacht om cordaat in te grijpen.

De in september gepubliceerde cartoons die op ludieke wijze Mohammed voorstelden als een terrorist genereren al wekenlang protestacties in landen waar het analfabetisme meer regel dan uitzondering is. En opeens maakt de Westerse media gebruik van het recht op een vrije meningsuiting om zich te verontschuldigen.

Moeten we ons wel verontschuldigen? En zoja, tegenover wie? Opeens loopt het fout met dat respect, maar wat is de definitie van respect? Waar vinden we die opperrechter die kan oordelen over min of meer respect?

Helaas speelt het allemaal teveel in de kaarten van extreem-rechts. Dat zullen we allemaal kunnen vaststellen zodra we de uitslag van de nakende verkiezingen onder ogen zien. Rijkelijk te laat, natuurlijk!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage